Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support

Istoric

Înființat în anul 2012, Onco-Life Center și-a început activitatea de spitalizare de zi ca centru medical de monospecialitate, oferind servicii medicale  în specialitatea oncologie medicală, cu următoarea structură: 17 paturi de spitalizare de zi, cabinete de consultații, sală de tratament, punct de recoltare probe biologice, farmacie cu circuit închis pentru achiziția de medicamente  specifice Programului Național de Oncologie.

În specialitatea oncologie medicală, serviciile de spitalizare de zi reprezintă o alternativă eficientă pentru degrevarea unităţilor spitaliceşti cu internare continuă, creând în același timp un confort fizic și psihic pacienţilor supuşi stresului curelor de citostatice, mai ales pentru cei din Craiova şi localităţile limitrofe, care pot petrece noaptea la domiciliu.

În anul 2014, după doi ani de practică medicală, am constatat o incidenţă crescută în rândul pacienţilor cu boli neoplazice a afecţiunilor medicale (respiratorii, cardio-vasculare, digestive, renale, etc). Acestea sunt fie preexistente patologiei oncologice si devin frecvent clinic manifeste în timpul terapiilor oncologice, fie apar în timpul sau post-radiochimioterapie impunând o dublă monitorizare a pacientului, atât din punct de vedere oncologic cât şi al specialităţii de medicină internă.

Considerând că aducem un beneficiu real pacienţilor oncologici din evidenţa unităţii, în sensul rezolvării prompte a patologiei asociate, în condiţii de confort fizic şi psihic pentru pacient și creșterii calității actului medical prin consult interdisciplinar, am solicitat Ministerului Sănătății avizul de a oferi servicii de spitalizare de zi și în specialitatea medicină internă.

Totodată,  există o creștere permanentă în rândul populaţiei generale a incidenţei bolilor respiratorii, cardio-vasculare și digestive care pot fi tratate prin spitalizare de zi.

Tot din anul 2014 beneficiem de tehnologia avansată a unui ecograf Hitachi de ultimă generaţie, fabricat în Japonia, cu modul doppler color şi cu sonoelastografie în timp real. Aceasta permite detectarea precoce de la dimensiuni milimetrice a formaţiunilor tumorale, caracterizarea precisă a naturii acestora şi monitorizarea lor, din punct de vedere al evoluţiei, sub tratament.

În anul 2017 am solicitat Ministerului Sănătăţii creşterea numărului de paturi deoarece, în cei 4 ani de activitate, am constatat o creştere semnificativă a adresabilităţii către unitatea noastră pentru afecțiunile oncologice și onco-hematologice.

Functionăm cu 21 de paturi și dispunem de resursele și competenţele profesionale necesare pentru a acorda servicii medicale de înaltă calitate, în condiţii de siguranţă pentru pacienţi şi personal.

Furnizăm servicii medicale ambulatorii și de spitalizare de zi gratuite, în contract cu CAS Dolj, în specialitățile: oncologie medicală și medicină internă.  Oferim servicii medicale ambulatorii cu plată în specialitatea hematologie.

Echipa managerială și cea medicală sunt preocupate permanent să acorde îngrijiri medicale care să satisfacă aşteptările pacienţilor, atât din punct de vedere al rezultatelor, cât şi al condiţiilor în care se acordă. Acest lucru a fost certificat în anul 2019, când unitatea noastră a fost acreditată de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate.

Încadrată în categorie superioară de acreditare - II cu recomandări - Onco-Life Center oferă servicii medicale de calitate, în condiţii de siguranţă.